PiST/// Uygulamalı Atölye


















PiST/// Sergi Kurulumu İçin Açığız/Open For Installation-Uygulamalı Atölye, Konuşma ve Sergiler Dizisi Jeremy Johnston İşbirliğiyle.

PiST/// Disiplinlerarası Proje Alanı, New York'da yaşayan ve çalışan sergi tasarımcısı Jeremy Johnston'la (USA) ortaklaşa gerçekleştireceği çok etaplı bir projenin ev sahipliğini yapmaktan mutluluk duyuyor. Halen PIRPIR'ın (PiST/// Araştırma ve Üretim Odaklı Misafirlik Programı) misafiri olan Johnston'ın sergi düzenleme, tasarlama ve kurma üzerine yirmi yılı aşkın tecrübesi bulunuyor. Equitable Gallery, Deitch Projects, The Cooper Hewitt, MoMA, Performa, Vitra Design Museum ve Carnegie Museum of Art'la işbirliği yapan Johnston; Ellsworth Kelly, Pippolotti Rist, Rachel Whiteread, Matthew Barnery, Donald Judd, James Rosenquist ve William Wegman atölyeleriyle de doğrudan çalıştı.
Johnston, bir serginin kurulum ve toplanma aşamalarının ele alınacağı haftalık sunum ve atölye çalışmalarını PiST///'de gerçekleştirip yönetecek. Bu program sergi hazırlıklarının farklı aşamalarını ele alacak. Aletler, malzemeler, yöntemler, güvenlik, sergi kurulumunun tüm aşamaları, ekip çalışması, ses/video, sergi tasarımı ve tarihi gibi konuların tartışılacağı 3 hafta sürecek bir atölye çalışmasıdır.



***Pist'e gelen portfolyolar dahilinde içlerinden seçilerek oluşturdukları 10 kişilik atölye ekibi ile bu heyecanlı atölye serüvenini deneyimledik ^^***

Yorumlar

Popüler Yayınlar